Williamstone Steadings

The Brief:

The development of this 1950’s farmhouse was to include a room projecting out into the garden.  Steph & Ryan wanted their kitchen to almost disappear into the background, emphasizing the beautiful outdoors and plethora of visiting wildlife.  Ideally, the kitchen should feel like a living space including, a sociable yet functional island.

The Conclusion:

The quantity surveyor overseeing the project recommended Joanna Geddes who, with only one solid wall for cabinets to work with, succeeded in creating a calming yet functional kitchen.   Joanna used available additional ceiling height to her advantage, taking the tall bank of units, including ovens and other integrated appliances as high as practically possible, whilst cleverly bringing the walls forward, thus enhancing the proportions of the room and vaulted ceiling above.

 Subtle white tones and contemporary handleless detail serves to harmonise this kitchen with the tranquil surroundings.