Mr and Mrs Mackintosh

The Brief:

Set in the central lowlands of Scotland, our client's busy family Giffnock home, was to undergo an extensive renovation programme that would see their home totally transformed.  They wanted their kitchen, which would have a structural support beam in the centre, to combine two areas embodying all they value, precious family time together.  Somewhere they could enjoy their love of cooking; a place to relax, dine and entertain.  Design should be contemporary with a homely feel.  Organisation of storage was a priority, offering a place for everything ergonomically in relation to where it would be used.  The centre piece of the room was to be a bespoke illuminated wine conditioning room with glass door. 

 

The Conclusion:

Principal of design Shaun led our design team on this project, together they composed a design which embodied not only all that is form and function, but a pragmatic design offering a distinctive nod to simplistic elegance, and a design that whilst impressive would serve to enhance their lifestyle.  Working closely with project architects the very nature of room shape posed a challenge.  Both extraction room and structure support were to be taken into account. In choosing Poggenpohl , Shaun opted for a palette of Polar white, with smoked ash accent, Corian work surface in muted grey tones including coved upstand, complimented with sweeping curved chunky natural walnut bar and matching ceiling panel offering a gentle cohesion between the two areas.  The kitchen includes a suite of appliances to include Gaggenau Series 400 cooling, and has fantastic storage. Our clients are delighted and now enjoying their kitchen which has totally surpassed their expectations.